Over BumaTrainingen
Onze trainers
Referenties

Over BumaTrainingen

Leer jezelf beter kennen en bereik je persoonlijke doelen

Ken je dat gevoel? Dat het niet altijd gaat zoals jij wil of dat je niet bereikt waar je voor gaat. Ondanks dat jij doet zoals je van huis uit meegekregen hebt?  

Oprichtster Saskia Buma vond dat het moederschap altijd leuk moest zijn. Gezellig. En met appeltaarten bakken op zondag. Want dat had ze van huis uit meegekregen. Evenals de overtuiging dat je anderen niet tot last mag zijn. Maar toen haar kinderen autisme bleken te hebben, leverde het vooral veel stress op. “Anderen niet tot last zijn is heel lastig met twee kinderen met autisme.”

Via NLP ontdekte Saskia hoe ze anders naar de wereld kon kijken. “Als mijn kinderen heel druk deden, maakte ik mij vroeger zorgen om wat anderen over mij dachten. Toen ik besefte dat dat kwam omdat ik van mijn ouders geleerd had nooit iemand tot last te zijn, ging mijn aandacht niet meer naar mijn omgeving, maar naar mijn kinderen. Opeens werd opvoeden veel makkelijker en leuker.”

"NLP helpt je om jezelf beter te leren kennen. Want je kunt alleen jezelf veranderen. Niet de situatie.”

Hier geloven wij in!

Bij Buma Trainingen geloven we dat jij de wereld ziet zoals jij deze hebt meegekregen vanuit overtuigingen en ervaringen. Het is onze missie om jou te inspireren naar een betere versie van jezelf en een nog mooier leven. Want als je jouw blik op de wereld verandert, verandert ook de wereld om jou heen. Dingen die jou in de weg zitten kun jij dus ook veranderen.

En dat geldt natuurlijk niet alleen voor het moederschap. Ook op je werk gaan dingen niet altijd zoals jij hoopt. Je ervaart werkstress, botst met een collega of bent niet zo productief als je hoopt. Door naar je communicatie en overtuigingen te kijken, kun jij de situatie om je heen veel beter begrijpen en er gemakkelijker mee omgaan. Minder stress en meer veerkracht, waardoor jij sterker in het leven komt te staan, groeit in je persoonlijk leiderschap en jouw doelen gemakkelijker bereikt.

Kennis delen

Saskia heeft in haar leven ontzettend veel uitgezocht over NLP en autisme. Ze zette Autismecentrum Raiger op, evenals Mamma Vita: een landelijke stichting voor moeders met kinderen met autisme. Ze werd gezinscoach voor gezinnen met autisme en hoofdtrainer bij de autisme academie.

“Ik heb zoveel ervaring en kennis opgedaan, nieuwe dingen ontdekt, onderzocht en mijn eigen weg daarin ontwikkeld. In alles liep NLP er als rode draad doorheen.” Toen steeds meer mensen haar vroegen haar kennis te delen, schreef Saskia samen met Marjon Kuipers-Hemken het boek ‘Minder stress, minder autisme’. Het was de opstap naar iets groters. Ze certificeerde zich internationaal tot officiële NLP coach. En maakte uiteindelijk de stap richting het ondernemerschap. Daar helpt ze inmiddels samen met coaches Martine, Jelle en Youri klanten naar een betere versie van zichzelf.

“Bij ons niks zweverigs hoor; je hoeft je ogen hier niet dicht te doen, maar juist wijd open. Met de HeartMath methode maken we visueel wat er in jouw lijf gebeurt als je stress ervaart. Dat vinden onze klanten heel erg fijn. Want het gaat echt over hen. Niet over een ander. En je ziet precies wat jouw hart je vertelt. Ben jij opzoek naar meer energie en minder stress? Laten we dan eens kennismaken!

Onze trainers

Saskia is internationaal gecertificeerd NLP trainer&coach en HeartMath Certified trainer & coach. Zij is eigenaar van BumaTrainingen en is sinds 2006 bezig met persoonlijke ontwikkeling, communicatie en de werking van het brein en hart. Vanaf haar professionele leven heeft ze al deze interesse en door het krijgen van twee zonen met autisme werd het noodzaak om meer te begrijpen van communicatie en stressmanagement.

Sinds haar partner een terugkerend prolactinoom heeft (2016) is ze nog meer geïnteresseerd geraakt in de mens tot op celniveau. Waar gedrag vandaan komt en hoe het werkt in het brein en hart. En vooral hoe je flexibel blijft met alle uitdagingen en langdurige stress.

Ze heeft vele studies gedaan waaronder de NLP Practitioner, MasterPractitioner, NLP Coach en Leiderschap, HeartMath coach en groepstrainer en Train de trainer bij Neurochangesolutions van Dr Joe Dispenza. Ze geeft al meer dan 13 jaar trainingen.

Sinds 2017 is Saskia ook trainer bij de Autismeacademie van Marjon Kuipers. Samen schreven zij het boek “Minder stress, minder autisme” en ontwikkelden zij de AutismeVriendelijkeCoachMaster training bij de Autismeacademie.

Projecten die zij sinds 2004 (mede) heeft opgezet en geleid zijn Stichting Joemie, Stichting Reager, Stichting Mama Vita en het product Prikkelprofiel in de klas.

Haar missie en passie is te inspireren om mensen te bewegen naar een betere versie van zichzelf en een nog mooier leven.

Met een passie voor communicatie, gedrag en verandering werkt Martine al meer dan 20 jaar als communicatieadviseur en trainer op het gebied van corporate, interne, verander- en leiderschapscommunicatie. Tijdens impactvolle verandertrajecten in grote bedrijven en bij de overheid begeleidt zij mensen in verandering en communicatie.

Toen Martine een aantal jaar geleden in aanraking kwam met NLP wist ze meteen dat het goed was. Het raakte zo aan waar ze onbewust al in geloofde en nu werd het onbewuste zichtbaar. Een persoonlijke ontwikkelreis begon die haar op alle vlakken ruimte, vrijheid, kracht en meer keuzemogelijkheden heeft gegeven. De NLP-technieken kunnen direct worden toegepast en kwamen ook in haar rol als leidinggevende, coach voor collega’s en moeder zeer van pas.

Er gaat geen dag voorbij of Martine leest, luistert of kijkt NLP gerelateerde literatuur. ‘En altijd is dat direct van nut en toepasbaar in wat ik die dag te doen heb’. Martine is intussen internationaal gecertifieerd NLP Trainer en woont samen in Naarden met haar vriend en twee kinderen.

Martine gelooft in ieders talent en kracht en gaat als trainer met rust en in verbinding op zoek naar wat er nog meer mogelijk is.

Na een succesvolle corporate carrière van bijna 20 jaar begon het bij Jelle te kriebelen en in 2013 startte hij als voor zichzelf. Dankzij het ontnuchterende faillissement van zijn eerste bedrijf gebruikt hij nu de lessen en ervaringen hiervan om anderen te helpen. Dat doet hij zowel als trainer en als coach. Zijn stijl laat zich het beste omschrijven als vrolijk, eerlijk, duidelijk en relatiegericht, met een focus op de lange termijn.

Zijn eerste ervaring met persoonlijke ontwikkeling was in 2009, toen Jelle voor het eerst een leidinggevende functie kreeg waarvoor zijn werkgever hem een opleiding aanbood. Ondanks de soms pijnlijk eerlijke ervaringen was hij direct verslaafd aan het gevoel dat de persoonlijke groei hem gaf. Diverse trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling verder, is hij in 2019 begonnen met NLP en inmiddels is hij internationaal gecertificeerd NLP trainer.

Als trainer, coach en sparringpartner is hij graag werkzaam op het snijvlak van persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Jelle is er van overtuigd dat persoonlijke groei de motor is voor zakelijke groei, en hij gelooft dat fouten (durven) maken de brandstof is van die groei. Zijn missie is om iedereen schaamteloos fouten te laten maken. Fouten maken maakt je namelijk sterker, sneller, flexibeler, creatieve en als gevolg daarvan ook nog eens succesvoller. En dat geeft een heerlijk gevoel! Naast zijn werk is Jelle regelmatig te vinden op de golfbaan en doet hij graag iets actiefs samen met zijn vrouw – waarmee hij samen een webshop runt – en hun twee kinderen.

Youri is internationaal gecertificeerd NLP trainer en geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met communicatie, gedrag en persoonlijke ontwikkeling. Op de eerste dag van zijn NLP practitioner training, in 2012, werd hij gegrepen door de uitspraak; ‘Als je blijft denken zoals je altijd dacht, blijf je doen wat je altijd al deed en zal je krijgen wat je altijd al kreeg’. Het deed hem beseffen dat alle veranderingen bij jezelf beginnen en dat wanneer je iets wilt, je zelf een eerste stap hebt te zetten. Hij ziet NLP als een persoonlijke ontdekkings- en ontwikkelingsreis, die je helpt om op een andere manier naar jezelf en de wereld om je heen te kijken en je de handvatten geeft om je leven nog mooier te leven, zoals jij dat wilt. Dit is wat hij als trainer graag wil meegeven en vooral wil laten ervaren.

Naast trainer werkt hij als art director bij een gerenommeerd communicatiebureau. Hier gebruikt hij zijn kennis en ervaring bij het coachen en inspireren van collega’s, het geven van workshops, presentaties en trainingen. “Het mooie van NLP en de -technieken is dat ze heel praktisch zijn. Naast dat ze je zelfinzicht geven, zijn ze ook direct toepasbaar in de praktijk. Bij jezelf en bij anderen. In je werk en privé. Hoe mooi is dat!”

Youri woont samen met zijn vriendin in Woerden. Naast zijn passie voor communicatie en persoonlijke ontwikkeling, is hij graag in de natuur en maakt hij reizen naar de meest uiteenlopende – en het liefst uitdagende – bestemmingen.

Referenties