Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Wil je bijvoorbeeld advies of extra uitleg over de trainingen? We helpen je graag. Hieronder vind je alvast een overzicht van antwoorden op vragen die we vaak krijgen. Misschien staat jouw vraag er wel bij?

Bij de training hartcoherentie staat vanaf 09:30 de koffie en thee klaar. We beginnen om 10:00 en ronden ongeveer 16:00 af.

Bij de communicatie in 1 dag staat vanaf 09:00 de koffie en de thee klaar. We beginnen om 09:30 en ronden ongeveer om 17:00 af.

 

Bij de training hartcoherentie maximaal 8 deelnemers.

Bij de communicatie in 1 dag maximaal 16 deelnemers.

 

 

 • Locatie: Welkin Kinesiologie College, Professor Bronkhorstlaan 10, gebouw 86, 3723 MB Bilthoven
 • Locatie Locatie78 Burgemeester van de Weijerstraat 78, 3981 EK Bunnik

Bij de training hartcoherentie kun je geen dag missen.

 

In de training hartcoherentie van HeartMath staan de thema’s lichaamsbewustzijn en emotieregulatie centraal. Door middel van biofeedback op hartritme ervaren de deelnemers hoe ze omgaan met stress en hoe ze zichzelf in een meer optimale toestand kunnen brengen.

Deze  training hartcoherentie van HeartMath wordt gegeven in 2 losse dagen. Op de trainingsdagen wordt er gewerkt van 10:00 tot 16:00.

 • wat is hartcoherentie?
 • de vier domeinen van veerkracht
 • stress en stressreacties: Energieverspillers
 • coherentie en coherente reacties: Energiebronnen
 • coherentie en de kracht van Heart-Focused Breathing
 • coherentie en de kracht van positieve emoties
 • veerkracht vasthouden en energie laden

De trainingsdagen zijn een combinatie van theorie en praktijk. De Heartmath gelicenceerde groepstrainer legt de theorie uit en daarna ga je aan de slag met wat je hebt geleerd en oefen je met medecursisten. Er wordt gewerkt met een biofeedback waardoor je gelijk ziet wat je hartritme doet en hoe je dit kunt veranderen.

 • optimalisatie van het prestatieniveau
 • toename van het vermogen om onder hoge druk kalm, alert en effectief te zijn
 • in volle kracht komen te staan
 • verbeterde gezondheid
 • afname van stress en werkdruk
 • toename van doelgerichtheid
 • verbetering van leerprestaties
 • verbetering van balans in werk- en privéleven
 • beter in je vel komen te zitten

Bij hartcoherentie gaat het om de samenhang tussen jouw hartslag en andere ritmen in jouw lichaam, zoals de ademhaling. Jouw hartcoherentie heeft invloed op hoe jij functioneert op emotioneel en cognitief gebied. Psychische klachten, zoals stress, kunnen invloed hebben op de hartcoherentie.

Wanneer je last hebt van stress, is er sprake van een lage hartcoherentie. Kortdurende stress is gezond, dit geeft geen problemen. Het is anders wanneer de hartcoherentie laag blijft tijdens ontspanning. Wanneer dit het geval is, is er sprake van chronische stress of spanning (de ongezonde variant van stress). Wanneer er sprake is van chronische stress of spanning kan je last krijgen van lichamelijke klachten.

Het HeartMath Instituut is een onderzoeksinstituut dat zich sinds begin jaren tachtig bezighoudt met wetenschappelijk onderzoek naar het hart. De onderzoekers kwamen erachter dat het hart beschikt over zo’n 40.000 neuronen, een soort cellen die vergelijkbaar zijn met onze hersencellen.

Verder onderzoek leidde tot verhelderende inzichten en steeds meer bleek dat de aannames die wetenschappers decennialang hadden gedaan, ook werkelijkheid bleken. Ons hart is namelijk een intelligent orgaan, dat niet alleen beschikt over een eigen ‘denkvermogen’, maar tevens toegang biedt tot onze intuïtie. Ook bleek ons hart te werken als een soort transmitter en zeer gevoelig voor frequenties in onze ongeving.

De deelnamekosten bedragen 397 euro. De training is inclusief:

 • werkboek
 • onbeperkt koffie en thee
 • lekkere lunch
 • fruit

Voor iedereen die stress ervaart en zich beter wil voelen, die flexibeler om wil gaan met veranderingen en een plezieriger leven willen leiden.

Zo zorg je zelf voor een diepgaande verschuiving die je helpt om situaties te benaderen met meer emotioneel evenwicht, compassie, helderheid en zelfvertrouwen.

Als je je lichaam, brein en emoties in balans brengt, ontstaat er ruimte voor betere oplossingen, meer samenwerking tussen het immuunsysteem, het hormoonsysteem en het zenuwstelsel en daardoor een gezonder lichaam en een plezierig leven. 

De methodiek NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) komt voort uit het bestuderen van succesvolle mensen met uitzonderlijke kwaliteiten. De ontwikkelaars Bandler en Grinder hebben naar aanleiding van deze onderzoeken NLP ontwikkeld waarin ze overdraagbare modellen en technieken hebben gemaakt zodat iedereen ze kan gebruiken om zelf nog meer kwaliteiten te ontwikkelen en succesvoller te zijn.
NLP is geschikt voor iedereen en kan zowel in de professionele als persoonlijke context gebruikt worden.
NLP is geen therapie en je kunt het wel inzetten tijdens therapie. NLP is een overdraagbare en toegankelijke methode om effectiever te communiceren, mentaal flexibeler te worden en persoonlijk te ontwikkelen. Het is dus geen vervanger voor therapie.
Ja, ze zijn veilig. In navolging op de handhaving van de nieuwe Europese wetgeving omtrent privacy gevoelige informatie heeft de overheid enkele verplichtingen opgelegd. Sinds 25 mei 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf deze datum dezelfde privacywetgeving geldt in de gehele Europese Unie. Kort gezegd is het doel van deze wetgeving om jouw gegevens beter te beschermen en wordt er aangegeven in welke gevallen jouw gegevens gedeeld mogen worden. Al jouw gegevens zijn veilig opgeslagen, deze worden ook niet doorgegeven of ter beschikking gesteld aan onbevoegden.