“Niet tot last zijn” Herken jij dat patroon ook?

Jaren geleden toen ik mijn allereerste opleiding NLP volgde kwam ik er achter waarom ik altijd zo enorm uitgeput was eind van de dag. Het feit was dat ik altijd enorm alert was op wat mijn 2 kinderen met autisme de hele dag aan het doen waren als we buiten ons huis waren. Dus als er ander mensen in de buurt waren. Ik rende achter ze aan, nee niet doen! Afblijven! Maar luisteren deden ze niet. Vaak waren er veroordelende blikken van andere mensen omdat mijn jongens zo druk waren. En ik voelde me een enorm slechte moeder. Ik dacht ik kan mijn jongens niet opvoeden, ik ben daar slecht in.

Een van de onbewuste patronen waar ik tijdens de lessen van NLP achter kwam was dat ik een programma/overtuiging had meegekregen van mijn ouders : We zullen niet tot last zijn” En een andere was mijn eigen overtuiging: “Ik ben geen goede moeder!” Tijdens de NLP ben ik deze overtuigingen gaan veranderen met de techniek Veranderen van overtuigingen. Hier ga je de submodaliteiten, de kleinste bouwstenen van je gedachten, veranderen waardoor je deze overtuiging anders gaat ervaren. Het wordt ontkracht en daarna installeer je een andere overtuiging. Bij mij waren dat: Ik blijf dicht bij mezelf. Ik ben een goede moeder.

Hierdoor ben ik me anders gaan gedragen en werd het voor mij leuker om hun moeder te zijn omdat ik niet langer bezig was met wat de omgeving van mijn zonen vond ( in mijn beleving) maar wat ik leuk vond om te doen waardoor we veel meer plezier hadden met elkaar en ik volop in verbinding kon zijn met hen.